Tüketim çılgınlığından sıkılanların mutlu olma biçimi ve günlük yaşamda yeni trend. Sade yaşamı benimseyen insanların ortak özelliklerine bakın. Bir ideal uğrunda koşarlar. Kesinlik ve netlik duyguları gelişkindir. İç dünyalarındaki uyumun ölçüsü kendilerindedir. Dünyaya karşı sorumluluk hissederler.
Sanatta sadelik ise, tıpkı yaşamdaki sadelik gibi değerli... Özel... Sadelik insanlık tarihi kadar eski. Descartes, “karmaşık şeylerin güzel olduğunu düşünmek insanların ortak yanlışıdır” der. Hegel, minimalist yaklaşımı, sade ama basit olmayan, yalın ama yavan olmayan bir güzellik olarak tanımlar. Kant ise akla hem de saf akla hitap eden ve sadece saf akıl ile haz alınan bir güzellik olarak kabul eder minimalizmi.
Sadelik, 1960’larda modern sanat ve müzikte “minimalizm akımı” olarak değerini bulur. Görsel sanatlar açısından bakıldığında biçime ve duyguya verilen aşırı öneme bir tepkidir.
Sadelik insan doğasına en uygun olandır aslında... Amaca hizmet eden, aşırıya kaçmayan, güzelliği doğasında ve ruhunda olan özgün işlere imza atmak ne büyük hazzzzz... Üstelik bunu doğru tasarlanmış stratejiler ve bu stratejileri hayata geçiren yaratıcı tasarımlar, üretimler ve akılcı medya planları ile besliyorsanız... Benim gözümde işte sadelik tam da böyle bir şey.
''Az Çoktur, Sadelik Mutluluktur'' 💜
YanıtlaSilSade yaşam ile ilgili hazırladığımız blog yazımızı linke tıklayıp okuyabilirsiniz; https://www.tarz2.com/az-coktur-sadelik-mutluluktur
Sürdürülebilir moda, minimalizm, sade yaşam ve bütçe dostu alışveriş konularındaki paylaşımlarımız için bizi takip edebilirsiniz. 💙
facebook.com/tarz2com
twitter.com/tarz2com
instagram.com/tarz2com
Minimalizme ilgim mimari,sanat ve fotoğraf sanatından başlayıp, dekorasyon, tüketim ve güncel yaşamıma yansıdı. Ülkemizde bu konuya ilişkin çaba sarf edenleri görmek keyif verici. Minimalizm serüveninizde başarılar dilerim (:
YanıtlaSilMinimalizm hakkında yazıma davet etmek isterim. Saygılarımla.
http://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/08/sadelesmek-icin-minimalizm.html